More

Felújítás és alkatrész beszerzés akár külföldről is!!!

Újíttasson vagy kerestessen alkatrészeket az Oldtimer-Info-val legyen szó AUTÓ-ról vagy MOTOR-ról!!!

Az ország számos pontján rendelkezünk kiváló és megfizethető munkát végző szakemberekkel. Nem kell messze szállíttatnia!

Esetleg csak alkatrészekre vagy katalógusra lenne szüksége, akkor hívjon a 06-30-755-19-45 vagy küldjön email-t az oldtimerinfobg@gmail.com-ra.Legfrissebb Cikkek

 • Cassovia Retro 2014

  Május 10-11-én rendezték meg Kassán a hagyományos "Cassovia Retro" elnevezésű veteránjármű találkozót.

  Bővebben

 • Atlantic Motors Teljesítmény túra 2013

  Szeptember 21-én 9. alkalommal került megrendezésre az Atlantic Motors amerikai autós bolt által támogatott túraverseny....

  Bővebben

 • Transfagarasan----Át kellés a fagyos Fogarason Veterán járgánnyal Október elején?

  Lajikus azt mondja lehetetlen...

  Bővebben

 • 15. Mezőkövesdi Gépész Találkozó...

  Szeptember elején megrendezték Mezőkövesden a 15. Mezőgazdasági Gépésztalálkozót....

  Bővebben

 • Regis TAP Classic Car Tour 2013

  Beszédes képek.......................

  Bővebben


Régebbi Cikkek

Az oldalt ennyien látogatták:

Counter Tumblr


Atlantic Motors Teljesítmény túra 2013

Szeptember 21-én 9. alkalommal került megrendezésre az Atlantic Motors amerikai autós bolt által támogatott túraverseny.

 

Az Álomautó Múzeum udvarán volt a gyülekező, és onnan indult a verseny. 18 amerikai (szinte mind veterán) autó állt készen az indulásra. Az itinert és a feladatlapokat közvetlenül a start előtt kaptuk meg. Kb. 5 percenként indították az autókat. Nagy szükség volt az utas (-ok) segítségére. Az itineren megadott irányokat nem kötötték helyhez vagy látványosabb építményhez, hanem a megadott távolságokat kellett (volna :-) ) szigorúan követni. Mi erre kevésbé ügyeltünk, így néhány helyen sikerült letérnünk a helyes útról. Oda értünk mindenhová, csak az időt nem sikerült tartani.

 

 

Az utas figyelmét lekötötte az Álomautó Múzeummal kapcsolatos kérdések, az útba eső hidak, szállodák figyelése és Budapesttel kapcsolatos feladatok megoldása.

 

Az első szakasz Ürömbe vezetett. Ott egy templom környezetében kellett szobrokat, emlékműveket keresni.

 

Utunk ezután a solymári Katonai temetőbe vezetett. Ez időmérő pont is volt. Itt sírokkal kapcsolatos feladatokat kaptunk, plusz az amerikai autógyártás hőskoráról is voltak nem egyszerű kérdések.

 

 

 

A következő szakasz első állomása Pilisszentiván volt. Egy Bányász emlékművet kellett megtalálni az aktuális feladat megoldásához. Szerencsére ebben nagy segítséget nyújtottak a feltűnő (szintén versenyző) kocsik az út mellett.

 

Tovább haladva az Üvegtigris című film forgatási helyszínére jutottunk. A filmmel kapcsolatos kérdések nem okoztak nagy problémát. Majd két gitáros srác zenéjét kellett felismerni. Háromból egy simán sikerült.

 

Innen Zsámbékra a Lámpa múzeumhoz vezetett az itiner. Ez is időmérő pont volt. A múzeumban kellett válaszokat találni az újabb feladathoz. A múzeumban dolgozó mosolygós hölgy kedves volt, de nem segített a feladatlap kitöltésében :-)

 

 

 

A harmadik etap első helyszíne a biatorbágyi viadukt volt. A völgyhídra felvezető lépcsőfokokat, és a hídon lévő acélpaneleket kellett számolgatni. Nekem kétszer számolva más szám jött ki ezért inkább mások számolására hagyatkoztam. A hídon állva láthattuk a Pannónia MGTSZ túrájának résztvevőit is.

 

Következő állomásunk Sóskút volt. Egy templom közelében kerestük a válaszok egy részét. A válaszok másik részét a templomban kellett volna megtalálnunk. Ha nyitva lett volna. A szervezők ugyan megtudakolták, hogy a templom minden nap nyitva áll. Érkezésünkre való tekintettel inkább ezen a napon nem nyitották ki :-) Pedig mi tök rendesek vagyunk...

 

 

 

A következő időmérő állomás a Nagytétényi Kastélymúzeum volt.

 

Volt feladatlap amire válaszokat a kastély udvarán és termeiben kellet keresni, és kaptunk kérdéseket Buick Bandi kocsijáról és az általa szervezett találkozókról is.

 

 

 

Az utolsó és legrövidebb szakasz visszavezetett az Álomautó múzeumhoz.

 

A kiállított autók között sétálgatva vártuk a bográcsgulyás elkészülését. A finom vacsora után jó hangulatban telt az eredményhirdetés.

 

 

 

 

Az első három helyezett kapott díjat. 

 

Mi a középmezőnyben végeztünk. Persze törekedtünk a minél jobb eredményre, de a legfontosabb a részvétel volt. Barátokkal, egymást segítve vehettünk részt egy felejthetetlen programban. 

 

Köszönet ezért a rendezőknek és a túrán indulóknak is.

 

 

Kép és Szöveg: Hován Edina és WildcatV8